Kranio-Sakral Terapi

Rejsen ind i dine celler begynder i dag

 • Hvad er kranio-sakral terapi?
 • Kan det hjælpe mig?
 • Smerte og traume fysiologi
 • Permanent smertelindring
 • Anmeldelser
 • Priser
 • Kontakt

Hvad er Kranio-Sakral Terapi?

Kroppens fascia skal afspændes, før musklerne kan opbygges ud fra et optimalt udgangpunkt

Behandlingen fokuserer derfor på:

Inddragelse og behandling af hele systemet

kraniosakral terapi hjerteforbindelse

"Afspænding kommer før opbygning - for at vi har et solidt fundament at bygge på, samt overskud af energi at bygge med!"

- Katrine, behandler

 • Aktivering af kroppens evne til at regenerere igennem dyb afslapning (dyb meditativ parasympatisk tilstand).
 • Dæmpning af smerter via afspænding af nerver.
 • Genoprette god postur og holdning ved frigørelsen af kroppens fascia.
 • Forbedret koncentrations-evne pga øget cerebrospinal væske til hjernen.
 • Øget overskud ved øget cirkulation.

Kan Kranio-sakral terapi hjælpe?

nervebaner kraniosakral terapi hjerteforbindelse katrine golding

Nogle af de hyppigste forkomne problemstillinger jeg har behandlet er bl.a:

 • Hovedpine / migræne
 • Søvnproblemer 
 • Bækkensmerter & efterfødselsproblematikker
 • Rastløshed
 • Smerter & hypersensitivitet
 • Nakke problemer
 • Posturale svagheder
 • Fordøjelses besvær
 • Oppustethed 
 • Ryg smerter
 • Emotionelle traumer
 • Stress / anspændthed
 • Kronisk stress
 • Nedsat kropskontakt
 • Angst / nervøsitet
 • Manglende overskud / udmattethed

Hvordan fungerer smerte og traume behanding?

Forståelse af smertens fysiologi:

Smerte er et signal fra kroppen om at der er noget der har brug for din opmærksomhed!

 

Smerter i bevægeapparatet skyldes fysiske, psykiske eller emotionelle traumer (oplevelser), som ikke er blevet udarbejdet og derfor lagres i cellehukommelsen.


Hvis smertesignalerne ikke bliver hørt, eller bliver dulmet med symptombehandling uden at roden til problemet egentlig har fået lov at udtrykke sig, reagerer kroppen ved gradvist at forstærke smertesignalerne i håb om at de vil blive hørt.


smertefysiologi hjerteforbindelse hvordan fungerer smerte og traume behandling


Traume som ikke får lov til at blive gennemlevet

lagres i vævet og bliver til kronisk smerte

 

Det betyder at vores smerte rent faktisk kræver vores opmærksomhed for heale!


Smerter kan være forbigående, som når man har trænet meget og musklerne næste dag er ømme, eller når man har slået sig ved at falde. I begge tilfælde er det kun ved at give musklerne lov til at restituere, eller slaget lov til at falde til ro, at de ellers forbigående smerter forsvinder. Hvis man ignorerer kroppens signaler om  behovet for at slappe af og regenerere, begynder spændingerne at ophobes. Spændingsmønstre vil med tiden blive årsagen til længerevarige smerteforløb.


Kroppen er ET organ - Det er holistisk, alt hænger sammen. Har du problemer ét sted, kan man ikke komme udenom at det vil have indflydelse på resten. Derved kan et lille slag eller traume faktisk give anledning til større besvær, hvis ikke det får sin tid til at tale færdigt.

 


Det er vigtigt at huske at

Det er kroppens NATUR at heale,

men den behøver vores tilstædeværelse!


Ligesom naturen skal heale sig selv, når vi stoper med at gøre skade - kan kroppen på samme måde genopbygge og adaptere, sålænge vi ikke skifter fokus, begraver problemerne og presser os selv til at ignorere processen. Vi må være tilstæde i vores egen healing - SÅ VIL VI OPLEVE ET OPTIMERET POTENTIALE FOR AT HEALE ALT I KROPPEN!


blomst bryder igennem sten healing hjerteforbindelse kraniosakral terapi fysioterapi katrine aleksandra golding


Hvis kroppen ikke får tid eller mulighed for at rette op på ubalancer, bliver disse lagret i muskel- eller senevæv. Følelsesmæssige traumer lagres især i organerne, hvilket kan forårsage sammentrækning af fascien, der kan give symptomer andre steder i kroppen.

 

Jo flere områder af kroppen der bliver lukket af fra resten af systemet jo flere giftstoffer vil blive ophobet og med tiden vil det ligeledes tage længere tid at genoprette balancen.Heldigvis er både kroppen og hjernen ADAPTIV! 

Begge kan altid regenerere i et konstruktivt miljø!


Helbredet er ligesom en flod

flod katrine golding hjerteforbindelse kraniosakral terapi fysioterapi behandling smertefysiologi

Når floden er stærk, betyder små stykker affald her og der ikke så meget, da floden er i stand til selv at rense og tage fremmedlegemer med strømmen. Men hvis affaldsstofferne får lov til at bygge sig op, vil flodens kraft blive nedsat, hvilket kan ske langsomt over længere tid. Hvis man ikke er opmærksom, opleves dette måske som en pludselig forandring fra sundhed til sygdom når floden svækkes så meget at den ikke længere kan bære flere giftstoffer ud end der lagres

Alt er ét og samme system. 

Det vil sige at hvis kroppen får det skidt, går det ud over psyken, og det sammenspild går begge veje: fysisk traume giver følelsæsmæssige påvirkninger ligesom psykisk traume giver vej til fysiske ubalancer.


Helbred kan derfor ses, som værende i en konstant evolutionær bevægelse, endten i en opadgående eller nedadgående spiral, hvor alle elementer hele tiden påvirker hinanden og derved helhedsudviklingen.


Ved sygdom opleves degeration af både krop og psyke, hvorimod blomstring og udvikling spilder sammen med fysisk og psykisk velvære og overskud.


galakse flod katrine golding hjerteforbindelse kraniosakral terapi fysioterapi behandling smertefysiologi

Smerter vil blive i vævet, så længe hjernen sender besked til kroppen om at modarbejde eller undertrykke smertesignalerne ved at undgå kontakt med det afficerede område.

 

Ved komplet afslapning kan området åbnes op og man får en oplevelse og forståelse af grunden til smertens tilstedeværelse. Dette "healings-stadie" kan opnåes via egen meditation eller påføres af en behandler eller healer. Åbning til cellehukkomelsen kræver blot aktivering af det parasympatiske nervesystem. Derefer vælger 


Når området først er blevet åbnet op, vil cirkulationen sørge for at væv og organer genetablerer deres normale funktionsevne.

 

 

Fysiologisk er der tale om relaxation af området og omliggende væv, hvilket sørger for frisk blod tilstrømning og derved også næring af strukturene. Toxiner og giftstoffer fjernes naturligt af kroppen og cellerne kan genoptage normal funktion under positive arbejdsforhold.

 

Energisk balancering betyder at psykiske mønstre, som resultat af varig fysisk ubehag eller chakra ubalance kasseres. Generelt giver det overskud og en fornemmelse af lethed at mærke sin krop, som at være i balance.


Permanent Smertelindring

Hvad siger andre?

"Har været hos Katrine 3 gange pga spændingshovedpine/migræne og deraf voldsom tinitus. Og jeg vil give min bedste anbefaling, hun formår virkelig at få din krops energier til at arbejde 110%. Når du rejser dig fra briksen, mærker du tydeligt at hun har kickstartet din krop, en behagelig følelse i hele kroppen og klar til at tage hjem og lade kroppen fortsætte den healing Katrine har sat igang. Hun har hjulet mig utroligt meget, så hovedpinen er på et minimum og hverdagen meget lettere. Prøv det 👍"

Per Skov

Klient, Kranio-sakral terapi

glad far flod katrine golding hjerteforbindelse kraniosakral terapi fysioterapi behandling smertefysiologi

Læs flere anmeldelser her

Og via facebook siden her


De fysiologiske, psykiske og energiske healingsprocess afspejler allesammen hinanden og går hånd i hånd. Hvis alle forhold skulle formidles her på siden, vil den være for omfattende til at give overordnet indsigt i healing som en kort indledning til forståelse af min behandlingsteori.


Får du lyst til at dykke dybere eller diskutere materialet kan du til hver tid sende en forspørgsel!


Ligeledes er henvendelser med spørgsmål, kommentarer eller ren nysgerrighed altid velkommne!

Jeg kan kontaktes her.

Påfør gerne tlf nr, for telefonisk samtale.


Det er altid spændende at tale med mennesker, og ligesom intern kommunikation imellem celler i kroppen, er kommunikationen imellem mennesker vigtig for at sikre et velfungerende system med et højt bevidsthedsniveau!


Livet er fantastisk,

der er altid noget nyt at lære :)


Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at tage fat - konsultation er gratis!